EDUKACINĖ PAMOKA SPORTO KLUBE „PRIEKULĖS ŽIRGAI“

2021-04-07 priešmokyklinės „Drugelių“ grupės vaikai dalyvavo edukacinėje veikloje „Šėriau šėriau sau žirgelį“ išvykoje į sporto klubą „Priekulės žirgai“.
Labiausiai vaikai laukė praktinės jojimo pamokos, t.y. sėsti ant žirgo ir apjoti mažą ir didelį ratą. Vaikai jautėsi saugūs, nes sporto klubo „Priekulės žirgai“ žirginio sporto trenerė Laura Klimovaitė-Benetė vaikus aprūpino pagrindinėmis saugos priemonėmis: šalmu ir apsaugine liemene.
Vaikams buvo pateikta labai įdomi, naudinga, nuosekli informacija apie žirgus. Sužinojo kuo skiriasi arklys nuo žirgo? Kaip žirgai išsako savo emocijas ir bendrauja? Kaip atrodo kumelė besilaukianti mažo kumeliuko (vaikai tai pamatė natūraliai)? Ar žirgai turi charakterį (vaikai negalėjo liesti ir glostyti žirgo, kuris kanda)? Kaip atsidėkoti žirgui? Ar galima žirgą dresuoti? Sužinojo žirgų vardus ir ką jie ėda.
Vaikai pateikė Laurai įvairių klausimų. Vienas iš jų- „kaip Jūs atsimenate visų žirgų vardus“. Trenerė atsakė klausimu „o kaip mokytoja įsimena jūsų vardus“.
Vaikai jodinėdami žirgu nugalėjo baimę, patyrė neapsakomas emocijas.
Tikimės, kad po šios edukacinės veiklos atsiras vaikų, lankančių sporto klubą „Priekulės žirgai“ ir ateityje taps profesionaliais raiteliais.
Dėkojame grupės mokytojai Irenai Skrabienei ir mokytojos padėjėjoms už puikią patyriminę edukaciją.

Priešmokyklinio ugdymo „Boružiukų“ grupės vaikai drauge su mokytoja Tatjana Cipariene ir padėjėja Rūta lankėsi puikioje edukacijoje Priekulės žirgyne. Edukacijoje mokiniai susitiko su gimnazijos vienuoliktos klasės mokine Jūrate, kuri be galo myli žirgus ir žino, kaip sudominti mažuosius.