Kol Gimnazijos knygos ilsisi ir laukia sugrįžtančių skaitytojų, pasižvalgykime po kelias internetines bibliotekas: ką jos iš tiesų siūlo, kuo gali sudominti, pradžiuginti. 

  1. http://ebiblioteka.mkp.emokykla.lt : privalomi ir rekomenduojami 5–8 klasių kūriniai, surūšiuoti pagal tematiką, išdėstyti pagal autorių abėcėlinį sąrašą, pateikta glausta, aiški skaitymo ir klausymosi instrukcija. Čia ne tik pedagogai, bet ir mokiniai, jų tėveliai gali rasti naudingos mokymuisi medžiagos, patrauklių lavinančių lietuvių kalbos, saugos ir sveikatos, gamtos mokslų užduočių.
  1. https://www.audioknygos.lt/78-nemokamos-lietuviskos-audio-knygos-3/ siūlo reikalingiausių visų laikų mokyklinių skaitinių, tinkamų nuo mažiausių iki vyriausių šeimos narių. Be nuolatinio sąrašo, čia vis įkeliama ,,Žinių radijo“ Savaitgalio skaitinių, aktualių straipsnių, įdomių konkursų.
  1. https://www.ibiblioteka.lt/libis-portal/el.-knygu-skaitymas#pages/standart/document/search/searchWithRedirect.jsf?locale=lt_LT : daugiau kaip du tūkstančiai ne tik grožinių knygų įvairaus amžiaus skaitytojams. Be registracijos galima sužinoti, ar ši interaktyvi biblioteka turi pageidaujamą kūrinį, kokios knygos planuojamos išleisti. Skaityti galima prisijungus kaip viešosios bibliotekos arba bet kuriam skaitytojui.
  1. Jau ne kartą platinta informacija apie šiuo metu nemokamai atvertą ,,Vyturio“ biblioteką, tokia proga iš tiesų verta pasinaudoti. Dabar ,,Vyturys“ parengė specialų pasiūlymą su 400 skaitmeninių knygų rinkiniu mokyklai ir laisvalaikiui https://vyturys.lt/kodas/corona. ,,Vyturio” garso knygos: http://bit.ly/vyturioknygos .

Linkime šviesių minčių ir naudingų atradimų.

Gimnazijos bibliotekininkės Asta J. ir Dalia L.